Loader
Champagne Pol Cochet
19526
page-template-default,page,page-id-19526,theme-bridge,bridge-core-2.4.2,woocommerce-no-js,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,transparent_content,columns-4,qode-theme-ver-22.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

 Champagne Pol Cochet

In 1875 ontwikkelde Pol Cochet zijn eigen wijngaard en produceerde hij zijn eerste melanges. Het is het begin van een lange familietraditie.

Inderdaad, de dag na de Eerste Wereldoorlog volgde Henri Petitjean, schoonzoon van Pol Cochet hem op en zette hij het bedrijf verder uit.

Pierre Petitjean, zijn zoon, gepassioneerd door oenologie, nam de leiding over van het Oenologisch Instituut van Champagne, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het adviseren van champagneproducenten.

Het was de kleinzoon van Henri Petitjean, Michel, die het bedrijf in 1960 overnam. Ondanks de economische schommelingen en klimatologische gevaren die Champagne in de jaren 70 en 80 doormaakte, slaagde hij erin hetzelfde kwaliteitsbeleid te voeren door het aantal op de markt gebrachte flessen te vergroten.

Tot op heden bezit de familie 5 ha wijngaarden in de Champagne. Sinds 2011 zorgt Eric Petitjean, zoon van Michel, voor de ontwikkeling van Champagne Pol Cochet.

Doordrenkt met twintig jaar ervaring opgedaan bij de Directie van het Oenologisch Instituut van Champagne, biedt hij nu een reeks cuvées aan, elk met zijn eigen karakter getrokken uit Chardonnay, aanwezig in het hele assortiment, alleen of gemengd met Pinot Noir

Dankzij een passende dosering onthult de Pinot Noir zijn rondheid en elegantie, terwijl de Chardonnay zijn vleugje frisheid en verfijning brengt.

Het assortiment van Champagne Pol Cochet is verfraaid met een nieuwe gecertificeerde biologische cuvée, van Organic Farming.

Wijnen