Loader
Borgo dei Vassalli
19368
page-template-default,page,page-id-19368,theme-bridge,bridge-core-2.4.2,woocommerce-no-js,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,transparent_content,columns-4,qode-theme-ver-22.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Borgo dei Vassalli

Wijngaarden binnen de DOC Friuli Isonzo, gelegen op dezelfde breedtegraad als Zuid-Bourgondië, Cognac of Oregon: een locatie van groot wijnbouwkundig prestige, versterkt door de extra voordelen van een mediterraan microklimaat. De voortdurende verandering van de bedding van de Isonzo-rivier heeft deze gronden gekenmerkt met een goede mineraliteit. Kenmerkend dat we in Borgo dei Vassalli wijnen vinden die ook gepaard gaan met een perceptie van zoutgehalte gezien de nabijheid van de zee. De bodems zijn grindachtig, gekenmerkt door een sterke doorlatendheid, sterke beluchting. Juist vanwege deze eigenschappen zijn ze moeilijk te cultiveren, maar de wijnstok slaagt er toch in om een ​​druif te produceren die zijn kwalitatieve kenmerken het best versterkt.

 

Een continue klimatologische modulatie met een prevalentie van frisse oostenwind, verzacht door de invloed van de zee. Een microklimaat dat de voorkeur geeft aan een noordelijke wijnbouw met mediterrane nuances: de goede zonnestraling en de gevoelige temperatuurschommelingen van het DOC Friuli Isonzo-gebied helpen de rijping van stevige en evenwichtige druiven, rijk aan smaken en aroma’s.

.

Wijnen