Loader
Domaine Julien & Fils, - Midiwines Hoorn
18315
page-template-default,page,page-id-18315,theme-bridge,bridge-core-2.4.2,woocommerce-no-js,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,transparent_content,columns-4,qode-theme-ver-22.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Domaine

Julien & Fils

Domaine de Bachellery heeft een lange geschiedenis. Naamgever was Jacques de Bachelier, president van het gerechtshof in Béziers. Hij betrok het kasteel met zijn familie in 1548. Bernard kocht Domaine de Bachellery in 1980 en later kwam het aangrenzende Château de Mus erbij.

Bernard is een eigenwijze wijnmaker en dat bewijzen de vele druivensoorten die hij heeft aangeplant. Naast de ‘vertrouwde’ druiven uit de streek zoals Syrah, Carignan, Grenache en Mourvèdre, experimenteert Bernard ook met ‘vreemde’ soorten als Merlot en Pinot Noir. Hij heeft het zelfs voor elkaar gekregen dat hij, als enige buiten de Elzas, de druivensoort Gewurztraminer mocht aanplanten. De experimenten voert hij omdat hij, als docent aan de Universiteit van Montpellier, zijn studenten met zoveel mogelijk druivensoorten wil laten kennismaken. Tegenwoordig wordt Bernard bijgestaan door zijn zoons Yannick (wijnmaker) en Brice (commercie).

Wijnen