Loader
Chateau La Croix des Pins
18308
page-template-default,page,page-id-18308,theme-bridge,bridge-core-2.4.2,woocommerce-no-js,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,transparent_content,columns-4,qode-theme-ver-22.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Chateau La Croix des Pins

De ligging van La Croix des Pins (kruis van dennen), bij het dorp Mazan, is ideaal voor de productie van mooie wijn, met aan de ene kant de Mont Ventoux en aan de andere zijde Les Dentelles de Montmirail. Het gebied is door UNESCO aangewezen als ‘Biosphere Reserve’, een ontwikkelingsgebied voor duurzame ontwikkeling op ecologisch, sociaal en economisch vlak.

Chateau La Croix des Pins is al sinds 1998 biologisch gecertificeerd en wordt sinds 2010 geleid door Jean-Pierre Valade. Deze wetenschappelijk onderlegde, gepassioneerde man heeft het Chateau nieuw leven ingeblazen in zijn zoektocht naar kennis, innovatie en constante verbetering. Jean-Pierre maakt klassieke wijnen op moderne wijze. In zijn wijnen voert het terroir altijd de bovenhand en bij gebruik van barriques neemt hij alleen genoegen met de beste Bourgondische vaten. Zijn signtuur is terug te vinden in elk van zijn wijnen, die allemaal een frisheid en puurheid hebben die zelden in de streek gevonden kan worden.