Loader
Cava Miquel Pons
19973
page-template-default,page,page-id-19973,theme-bridge,bridge-core-2.4.2,woocommerce-no-js,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,transparent_content,columns-4,qode-theme-ver-22.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Cava Miquel Pons

De familie Pons beheert momenteel 60 hectare wijngaarden tussen de Terme de Subirats, verder naar het noorden tot het landgoed Rovellar, gelegen in de stad Sant Marçal in de regio Alt Penedès, waardoor de cava’s subtiel kunnen groeien en hun wijnstokken kunnen bewerken, en de verschillende geografische kenmerken tot uitdrukking kunnen brengen. kenmerken van de Penedès hun druivensoorten.

De boerderijen van de familie Pons bevinden zich in de gemeentetermen van de volgende steden, in Alt Penedès: La Granada del Penedès, Vilafranca del Penedès, Santa Fe del Penedès, Lavern (Subirats), Avinyonet del Penedès. In Baix Penedès: Sant Marçal. Het land op onze boerderijen bestaat over het algemeen uit kalkhoudende klei, met een overvloedige aanwezigheid van kalk en met schommelingen in de diepte van het land, met een opmerkelijk vermogen om water vast te houden dankzij de klei. Klimatologisch gezien wordt Alt Penedès gekenmerkt door het contrast tussen dag en nacht, met warme dagen en koele nachten, terwijl het landgoed dat het dichtst bij Baix Penedès ligt meer wordt beïnvloed door de zee, met sterke zonnestraling en mildere temperaturen met hete en vochtige zomers. De combinatie van deze klimaatomstandigheden en de variaties in de samenstelling en rijkdom van de bodem bepalen de rijpingscyclus van de wijnstok.

In 2013 begonnen we, met de hulp van Joan Pons i Font, hoofd van de wijngaarden van de wijnmakerij, het pad naar de omschakeling naar een biologische wijngaard, waardoor we onze consumenten kunnen garanderen dat we duurzame landbouw beoefenen met lage doses zwavel en koper, wat stelt ons in staat ons begrip bij de eindconsument te herhalen door meer natuurlijke producten te maken met gegarandeerd respect voor de natuur en cultuur van onze omgeving.


Wijnen